Varianta definitie 1: Rectifica, rectific, verb I. Tranzitiv
1. A indrepta, a corecta.
2. (Tehn.) A prelucra mecanic prin aschiere o suprafata metalica cu ajutorul unor unelte abrazive.
3. (Chim.) A separa dintr-un amestec lichid componentele volatile cu puncte de fierbere diferite. – Din franceza Rectifier, limba latina Rectificare.
Varianta definitie 2: Rectifica verb
1. verifica cuvantul: corecta.
2. a corecta, a corija, a imbunatati, a indrepta, a retusa, (figurativ) a repara. (Și-a - dictiunea.)
Varianta definitie 3: Rectifica verb, indicativ prezent 1 singular rectific, 3 singular si plural rectifica
Varianta definitie 4: A rectifica rectific tranzitiv 1) (texte, enunturi, calcule etcetera) A transforma din gresit in corect; a corecta. 2) A aduce in conformitate cu destinatia; a face sa corespunda uzului. - traseul unei rute. 3) chim. (ames-tecuri lichide) A supune unei operatii de separare a componentilor volatili prin distilare. 4) tehnica (suprafete metalice) A prelucra prin aschiere cu ajutorul unui abraziv. /<fr. rectifier, limba latina rectificare
Varianta definitie 5: Rectifica verb I. tr.
1. A indrepta, a corecta.
2. A netezi suprafata unei piese metalice cu o piatra abraziva.
3. A purifica (un lichid) prin distilare; a rafina. [P.i. rectific, 3,6 -ca. / conform franceza rectifier, < limba latina rectus – drept, facere – a face].
Varianta definitie 6: Rectifica verb tr.
1. a indrepta, a corecta.
2. a netezi suprafata unei piese metalice cu o piatra abraziva.
3. a purifica (un lichid) prin distilare; a rafina.
4. (matematica) a determina lungimea unui arc de curba. (< franceza rectifier, limba latina rectificare)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 9 litere. Cuvantul incepe cu litera "r" si se termina cu litera "a" Categorie: AprelucramecanicprinachiereosuprafametaliccuajutorulunorunelteabrazivebbChimAseparadintrunamesteclichidcomponentelevolatilecupunctedefierberediferitexDinfrbrectifierb, latbrectificareb
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.