Varianta definitie 1: Tonic, -Ă, tonici, -ce, adjectiv , substantiv
1. Adjectiv (Despre vocale sau silabe) Care poarta accentul, pe care cade accentul. ♢ Accent tonic = accentul muzical al vocalelor si al silabelor; prin extensiune accentul expirator sau de intensitate.
2. S.f. (Muzica) Treapta intai a modurilor major sau minor. ♦ Acord construit pe treapta intai a modului major sau minor.
3. Adjectiv, substantiv neutru (Substanta, medicament) care are proprietatea de a fortifica un organism; intaritor, fortifiant. – Din franceza Tonique, limba italiana Tonico.
Varianta definitie 7: Tonic -ca (-ci, -ce) 1) (despre vocale sau silabe) Care poarta accent; cu accent; accentuat. ♢ Accent - accent muzical cu care se rostesc vocalele si silabele. 2) med. (despre substante, medicamente) Care intareste organismul; cu proprietati de intarire a organismului; intaritor; fortifiant; reconfortant; tonifiant. Vin -. /<fr. tonique
Varianta definitie 8: Tonic, -Ă adjectiv
1. (Despre o vocala, o silaba) Pe care cade accentul. ♢ Accent tonic = accent muzical; (prin extensiune) accent expirator sau de intensitate.
2. (Medical; si substantiv neutru) (Substanta, medicament) care intareste organismul, reface fortele; intaritor. (Și in forma toni-, tono-) Element prim si secund de compunere savanta cu semnificatia „intaritor”, „care fortifica”. [< franceza tonique, limba italiana tonico, conform limba greaca (veche) tonikos].
Varianta definitie 9: Tonic, -Ă I. adjectiv (despre vocale, silabe) pe care cade accentul. o accent - = accent muzical. (prin extensiune) accent expirator sau de intensitate.
II. adjectiv , substantiv neutru (medicament) care tonifica organismul, reface fortele; reconfortant, reconstituant, fortifiant; tonifiant.
III. substantiv feminin (muz.) treapta principala (intai) a modurilor major si minor; acord pe aceasta treapta. (< franceza tonique, limba italiana tonico)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere. Cuvantul incepe cu litera "t" si se termina cu litera "c"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.