Varianta definitie 1: Topic, -Ă, topici, -ce, substantiv feminin, substantiv neutru, adjectiv I. S.f.
1. (Lingv.) Ordinea cuvintelor in propozitie sau a propozitiilor in fraza. ♦ Parte a sintaxei sau a stilisticii care se ocupa cu studiul ordinii cuvintelor in propozitie si a propozitiilor in fraza.
2. (La plural; in retorica antica) Argumente de natura generala, aplicabile in toate cazurile analoage; locuri comune. II. Adjectiv
1. Care apartine topicii (I), privitor la topica.
2. (Despre nume) Care denumeste locuri, localitati. Iii. Substantiv neutru:, adjectiv (Medicament) aplicat local, extern. – Din franceza Topique, limba italiana Topica.
Varianta definitie 2: Topic adjectiv m., plural topici; f. singular topica, plural topice
Varianta definitie 4: Topic1 -ca (-ci, -ce) rar 1) Care tine de topica; propriu topicii. 2) (despre nume) Care denumeste locuri sau localitati. /Din topica
Varianta definitie 5: Topic2 -ca (-ci, -ce) (despre medicamente) Care modifica locul unde se aplica. /<ngr. topikos, limba franceza: topique, limba germana topisch
Varianta definitie 6: Topic, -Ă adjectiv Referitor la topica. ♦ (Despre nume) Care denumeste locuri, localitati. adjectiv, substantiv neutru (Medicament) care modifica locul (pielea sau mucoasele) pe care se aplica. [< franceza topique, conform limba latina topicus < limba greaca (veche) topos – loc].
Varianta definitie 7: Topic, -Ă I. adjectiv
1. referitor la un loc sau areal; local.
2. referitor la topica.
3. (despre nume) care denumeste locuri, localitati.
II. adjectiv , substantiv neutru (medicament) care modifica local pielea sau mucoasele pe care se aplica.
III. substantiv neutru (lingv.) subiect al discursului definit ca „cel despre care se spune ceva”.
IV. substantiv feminin
1. (in retorica antica) studiul procedeelor si al mijloacelor de argumentare generale, comune pentru expunerea unei teme.
2. ordinea cuvintelor in propozitie si a propozitiilor in fraza. ♢ parte a sintaxei sau a stilisticii care studiaza aceasta ordine. (< franceza topique, germ, topisch /II/ Topik)
Varianta definitie 8: Topic (-ca), adjectiv – Care se refera la locuri.
Franceza topique.
Este dubletul lui topicesc, adjectiv (topic), secolul XVIII, cuvant invechit, din limba neogreaca: τοπιϰός.
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere. Cuvantul incepe cu litera "t" si se termina cu litera "c"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.